in apie maistą, pastebėjimai

Šešadienio pabandymai

Šeštadienį Eveliuks išlėkė padūkti į Kembridžo Lietuviškos mokyklėlės Velykų šventę, o aš… o aš pasilikau Royston’e sėdėt prie kompiuterio (budžiu taip sakant, prie telefono – et, geras kartais pasiteisinimas, ramiai prie kompiuterio pasėdėt). Išlydėjęs savo mergaitę, išlėkiau greitai į turgų prigriebt kosminių dešrų (aga, kas pas mus ragavo čili dešrų pavadinimu – Extra Hot WOW WOW WOW WOW WOW WOW – žino apie ką šneku) ir šiek tiek daržovių (ale, geras daiktas tas turgus, o tai šaldytuvas tuščias visada būtų). Mėsininko dukra (ar šiaip jauna pardavėja) įsiūlė prigriebt šonkauliukų. Sakau, tai kaip juos gamint? Su Coca Cola sako… truputuką paverdi (Coca Coloje), ir tada orkaitėj apkepti (irgi Coca Coloje) – visi sako, kad labai skanu. Nors nesu didelis Coca Cola fanas, tačiau receptas (arba tiksliau, jo nebuvimas) pakankamai sudomino. Taigi, parlėkiau namo… ir (kaip visada, savaitgaliais, jeigu man reikia būti „on call“, užsidarau virtuvėje.

Iš pradžių kibau duonai į atlapus…
Making bread is all about patience
My first try in making mini baguettes
Duoną jau esu kepęs keletą kartų. Tačiau, šįkart gavosi skaniausia! Iki šiol!

Net nepastebėjau, kaip pusdienis prabėgo – draugauk su ta duonos tešla, augink, rūpinkis ja – ir laikas tiesiog tirpte tirpsta. Mano mergaitė grįžo iš Kembridžo visa tokia alkana, tai teko kibti ir šonkauliukams į atlapus…
Coca cola ribs

Užskaitau tokį ramų virtuvinį šeštadienį!

Write a Comment

Comment