in apie maistą

Portobelo grybai su aptirpusiu mėlynuoju sūriu / Portobello & blue cheese melts

Blue Cheese Mushrooms

Neužsirašyti skanaus recepto yra nuodėmė! Bo… šįvakar, grįžtu iš darbo, ir mane pasitinka mano mergaitė, žiūrinti alkanomis akimis… (čia reiškia, reikia „ką nors greito ir skanaus“). Kažkaip, abiems „dzingt“ į galvą, kad labai tiktų jau kažkada gaminti „portobello & blue cheese melts„, bet tai koks receptas (ir ko reikia nupirkt?), nė vienas neprisiminėm. Greitai įnikom į žurnalų vartymą (vieno „ko nors greito ir skanaus“ turbūt besigaus „skanaus“ – bo kol praversi pusės metų žurnalų receptus…) ir šiaip ne taip radom.

Tai, kad kitą kartą, per daug ilgai ieškoti nereikėtų… pasidalinsiu šiuo lengvu, greitu, ir dieviškai skaniu gėriu.

Portobello & blue cheese melts – Ingredientai

  • 2 raudonieji svogūnai
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai balzaminio acto
  • 4 portobelo grybai
  • 25 gramai mėlynojo sūrio (nepamaišys jeigu klius ir šiek tiek daugiau)
  • 2 čiabata duoniukai
  • porą saujų rukolos lapų

Portobello & blue cheese melts – Receptas

  1. Įkaitink orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo skardoje (turbūt lengviausia su paprastu šaukštu) sumaišyk svogūnus su vynuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Uždėk grybus ant viršaus, koteliais į viršų. Šiek tiek druskos, pipirų, džiovintų (aišku, geriausiai šviežių smulkiai supjaustytų) čiobrelių lapų, ir kišk skardą į orkaitę 15 minučių.
  2. Po 15 minučių, ištrauk skardą iš orkaitės ir ant grybų pritrupink mėlynojo sūrio (aš tai kabinau su šakute mažus gabaliukus, ir gražiai dėliojau ant grybų, kad visą plotą gražiai padengtų). Pašauk atgal į orkaitę dar 5 minutėms.
  3. Paskutinis žingsnis – paskrudint čiabatos duoniukus. Jeigu neturit skrudintuvo, tiks ir paprasta keptuvė. Perpjaukt čiabata duoną išilgai per pusę, ir įmesk į keptuvę. Paimk kokį mažesnį puodą ir uždėk ant duonos, kad gerai prispaustų. Pakepink trumpai – kol truputį apskrus.

O tada… jau galima arba daryti „hamburgerio“ tipo sumuštinį… arba sukrauti viską į lėkštę (duona, rukolos lapai, beveik karameliniai apkepę svogūnai, grybai pilni ištirpusio mėlynojo sūrio). Ir… skanaus! Oi… beveik pamiršau. Kad vakaras būtų idealus, betrūksta taurės raudonojo vyno… Rekomenduoju (tai, ką pats išbandžiau ir labai patiko):

  • Leonardo Chianti, Italija (raudonas)
  • Montepulciano d’Abruzzo, Italija (raudonas)

Write a Comment

Comment