in apie maistą, apie mažus džiaugsmus

Įsivaizduok

Dabar taip. Įsivaizduok, kad šiandien penktadienis… Įsivaizduok, kad baigei visus dienos darbus ir, atrodo dar kupinas jėgų, skubi namo. Leki link stoties (laviruodamas tarp išprotėjusių zuikių, ir didelėm žolėm apaugusio takelio). Vos prašokus pervažą, traukinys (nors taip niekada nebūna) atvažiuoja porą minučių anksčiau. Pro langą palydi plačias pievas, vienišą namą, ramų tvenkinuką ir keletą tarpinių stotelių. Nuo traukinių stoties iki namų tik pereiti per gatvę… besižvalgydamas į abi puses, laviruodamas tarp mašinų sustojančių ties šviesoforu, rankomis naršai kuprinę, persvertą per petį, ieškodamas raktų. Atrakini duris, ir strimgalviais užšuoliuoji į trečią aukštą (nors žmona kiekvieną rytą primena, nelakstyti laiptais – dėl to paskutinius du šuolius stengiesi padaryti kuo tyliau). Apkabini besišypsančią žmoną, saldžiai (lyg nematęs savaitę) pabučiuoji…

Tada (vis dar penktadienis) susikibę už rankų lekiat link parduotuvės. Pirkinių sąraše tik trys produktai, bo viso kito namuose galima rasti. Portobello grybai, mėlynas sūris, ir šiek tiek rakulos lapų… Įsivaizduok, kad parduotuvėj (nors ir pektadienis) nėra eilių, dėl to apsisukam labai greitai, vienintelis lyrinis nukrypimas – į vyno skyrių – prigrieti ko nors prie mėlynojo sūrio…

Tada, abu grįžtat namo, ir į virtuvę. Gi, penktadienis, reikia palepint save… vienas svert sūrio, kitas atidaryt vyno butelį, vienas plaukt rukolos lapų, kitas kaist orkaitę. Dabar lėčiau… Įsivaizduok, kad vakarienė gaunas dar skaniau negu atrodo recepte. Tas nuostabus pirmas kąsnis traškios šiltos duonos, ištirpusio, bet vis dar stipraus sūrio dengiančio kepto portobello grybą, apkepinto raudonojo svogūno riekelė ir tik truputuką kartokų, bet gaivinančių rukolos lapų… ir tada, gurkšnis ramaus raudonojo vyno…

O jeigu dar trūksta fantazijos… tai prie nuostabios vakarienės pridėk filmą… kurį žiūrėdama mergaitė net porą kartų besišypsodama apsiverkia.

Portobello & Blue cheese melts

Kaip, sakot,  kad ketvirtadienis šiandien, o ne penktadienis? Ką gi… vadinas, rytoj bus galima pakartot… arba paragaut ką nors dar skanesnio, ir nuveikt dar ką nors įdomesnio!

Write a Comment

Comment

Webmentions

  • Portobelo grybai su aptirpusiu mėlynuoju sūriu / Portobello & blue cheese melts | Aš Esu Lietuvis

    […] Kažkaip, abiems “dzingt” į galvą, kad labai tiktų jau kažkada gaminti “portobello & blue cheese melts“, bet tai koks receptas (ir ko reikia nupirkt?), nė vienas neprisiminėm. Greitai įnikom į […]