in apie maistą

Idealus sumuštinis „likučių“ pribaigimui

Sandwich

Kadangi svečių savaitgalį nesulaukėm, tai viso to gėrio taip ir neįveikėm. Taigi, šįvakar po darbų, laukė „sumuštiniai“. Mano ideali žmona iškepė idealų kepalą duonos (aha, tą kur šeštadienį aš kepiau, jau seniai suvalgėm, neliko nė trupinėlių), šaldytuvas saugojo ėrienos likučius, o ką „tepsiu, dėsiu, tepsiu, dėsiu, tepsiu… ir tada NOM NOM NOM“ nulėkėm prigriebti į parduotuvę.

Ir… man berods, radau idealaus sumuštinio receptą…

  • riekė šviežios (dar šiltos) duonos
  • tepam ploną ploną sluoksnį sviesto (visai nesunkiai ant šiltos duonos tepas)
  • dedam porą saujų žolių (kaip rocket’ai vadinasi? garstyčių lapai? ar kaip?)
  • dedam sluoksnį plonai supjaustytos avienos (aha, naudojam likučius)
  • tepam su šaukštu sluoksnį garstyčių (jeigu slogos neturit, tai labai ploną… o jeigu jaučiatės drąsūs, tai galima ir storesnį – žadą atims)
  • dedam sluoksnį per pusę perpjautų vyšninių pomidoriukų
  • dar tarp pomidoriukų vienas kitas mažiukas raugintas agurkiukas
  • ir tada, dar viena riekė duonos ant viršaus… ir paspaudžiam (kaip maloniai spaudžias šviežia duona)

Ir tada… NOM NOM NOM. Žiūrint kaip drąsiai tepėt garstyčias, slogos jau turbūt nebeturit… ar net iš džiaugsmo verkiat, kad slogos ateinančias metais irgi neturėsit. Vienintelė palaima (ir paguoda), kad tą karštį labai maloniai nuvėsina šviežūs pomidoriukai. O avienos minkštumėlis neišpasakytas… Pabandžiau dar vieną sumuštinį be garstyčių, tada jautės vakarykščio čili padažo skonis…

Man rodos aš per skaniai valgau 🙂

 

Write a Comment

Comment

  1. Aš penktadienį su vienu draugu ilgai diskutavau ir vadinau „rocket salad“ raketomis, o jis sakė, kad mėgsta salotas su „rukola“ (ruccola). Kadangi jų yra daug rūšių – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Manau, kad „rocket“ tikrai ne garstyčios, though…

    Vietoj garstyčių (tų jau kur tikrai garstyčios) gal krienai visai tiktų?..

    • Krienai turbūt labai tiktų.
      Bet čia jau labai labai drąsiam reikia būti.

      Kiek iš vaikystės prisimenu, krienai būdavo blogis. Reikėtų dabar kada paragauti…