in apie maistą

Chicken & Chorizo Jambalaya

Chicken & chorizo jambalaya

Kol žmona ruošiasi rytojaus shadow home secretary kalbai (aha, ir vėl politika!), vakarienę gaminti teko man. Tačiau per daug nesiskundžiam… bo kol žmona nemato, visada galima išbandyti kokį nors naują receptą…

Chicken & Chorizo Jambalaya

Ingridientai

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 vištienos krūtinėlės (supjaustytos kvadratiniais gabaliukais)
  • 1 svogūnas (supjaustytą juostelėm)
  • 1 raudona paprika (supjaustyta juostelėmis)
  • 2 česnakai (supjausti stambokais gabaliukais)
  • 75 gr. chorizo dešros (supjaustos riekelėmis)
  • 1 šaukštas Cajun prieskonių
  • 250 gr. ryžių
  • 400 gr. vyšninių pomidoriukų (galima prigriebti skardinę, arba šviežių)
  • 350 ml. vištienos sultinio

Receptas

  1. Įpilam šaukštą aliejaus į didelę keptuvę (aš, jaučiau, kad su keptuve nelabai kas gausis, tai iškart griebiau rimtesnį katiliuką) ir įkaitinam. Sukratom gabaliukais supjaustytą vištieną ir čirškinam 5-8 minutes, kol vištiena pagels/paruduos. Su žnyplėm (jo, aš buožė, žmona nupirko žnyples – pats smagiausias virtuvės daiktas!) iškabinam vištieną į lėkštę.
  2. Tada, į tą pačią keptuvę, sukratom supjaustytą svogūną ir kepam 3 minutes (retkarčiais vis pamaišydami), kol svogūnas suminkštės. Sukratom papriką, česnaką, chorizo dešros gabaliukus ir šaukštą Cajun prieskonių. Gerai išmaišom (jau dabar turėtų jaustis prieskonių karštis!), ir kepam dar 5 minutes.
  3. Sukratom atgal vištienos gabaliukus, ryžius, pomidorus (jeigu naudojam šviežius, o ne iš skardinės, tai reikės dar truputį sultinio įpilt) ir vištienos sultinį. Sumažinam ugnį, uždengiam katilą, ir paliekam lėtai virti dar 20 minučių (visai netikrindami „ar jau?“). Aš prigrieniau žurnalą paskaityt, kol iPhone’as skaičiavo kiek laiko liko.
  4. Jau! Griebiam kuo didesnį šaukštą ir „Nom nom nom“!

Iš išvaizdos rezultatas buvo šiek tiek panašus į plovą… tačiau skonis (nors, tiesą pasakius, plovo jau nevalgiau belekaip ilgai) gavosi visai kitoks. Skanuva!

 

Write a Comment

Comment