in apie maistą

Žmona, ką valgom?

Stake!

Grįžtu, sulijęs visas, po darbo namo. Žiūriu į žmoną alkanomis akimis, o žmona kaip Saimono katinas sako „mauuu“ ir rodo pirštu į burną (kam, neaišku, kas yra Saimono katinas, žiūrim filmuką).

Užuominą supratau… kas pas mus svečiuose buvę, tai turbūt jau pastebėjo, kad mūsų lentynoje knygos ir žurnalai su įvairiais receptais tiesiog patys dauginasi, tai ilgai galvot „ką valgysim?“ nereikėjo. Griebiam Džeimio knygą „Ministry of Food“ ir atsiverčiam pirmąjį receptą iš „Twenty-minute meals“ (negi cepelinus darysi, kai alkanas belekaip?). Susirašom ingridientų sąrašiuką, ir lapatai iki artimiausios maistų prekių parduotuvės.

Ir… po truputį ilgiau negu dvidešimt minučių… džiūgavome ragaudami medium-done jautienos kepsniuką su čiabata ir pagruzdintu grybu. Mąstant paprastai – gavosi didelis sumuštinis ir tiek. Tačiau ragaujant… seniai kur tokį skanų kepsniuką bebuvau sukirtęs.

Vakarienę užskaitau. Užsirašysim į savo knygutę…

Write a Comment

Comment