in apie maistą

Lipšnūs viščiuko sparniukai

Likuciai

Kadangi vakar truputį apsiskaičiavom (na, gerai, gerai – apsiskaičiavau aš) su bulvių skutimu, ir išvirėm per daug bulvių košės (plius dar šaldytuve buvo likę keli vištos sparniukai), tai šiandien vakarykštę vakarienę pakartojom (na, gerai, gerai, aš tik seilę varvinau, o vakarienę šįkart padarė žmona)… Tiesa, receptą prigriebėm kitą ir iš bulvių košės mergaitė padarė „bobutes“, ir gavos netgi skaniau negu vakar.

Visų pirmą, norėčiau padėkoti, Žiupsnelis Druskos blogo autorei – jei mano žmona būtų tokius šonkauliukus pradėjus kepti, kai pradėjom draugauti – būtų nereikėję n-metų laukti iki vestuvių 🙂 Prašau, nepykti, kad nusikopijuosiu receptą pas save (ne tik į blog’ą, bet ir į savo užrašų knygutę), bo tokį gėrį reikia išsaugoti…

Lipšnūs Kiaulienos Šonkauliukai Vištienos Sparniukai

Ingridientai

  • ~ Šešių mėsingų kiaulienos šonkauliukų Šešių, arba kiek į skardą telpa, vištienos sparniukų
  • Pusės puodelio geros kokybės pomidorų padažo
  • Dviejų šaukštų medaus
  • Šaukšto tamsiai rudo cukraus (jei neturit – įdėkit kiek daugiau medaus. Baltas cukrus čia netiks)
  • Šaukšto baltojo vyno acto (galima keisti ryžių actu)
  • Šaukšto čili padažo arba Worčesterio padažo (ar kitokio aštraus padažo)
  • Trijų-keturių šaukštų sojos padažo
  • Galima patarkuoti imbiero ar česnako, įberti čili miltelių arba maltos rūkytos paprikos

Receptas

  1. Šonkauliukus suverčiam į puodą, apipilam šaltu vandeniu, dedam ant ugnies, užverdam ir pavirinam apie pusvalandį.
  2. Praėjus maždaug 20 min ruošiam padažą – į nediduką puodą Susirandam tokį nediduką puodą, į kurį supilam pomidorų padažą, medų, cukrų, actą, aštrų padažą, sojos padažą. Įtarkuojam česnako arba imbiero, įberiam kitokių prieskonių. Užvirinam. Paragaujam. Tobulinam atsižvelgdami į pageidavimus – galima įpilti kiek daugiau sojos ar čili padažo BET galutinis variantas turi būti gana saldus, neišsigaskite – saldumo tikrai nebus per daug! Paburbuliavus pora minučių nukeliam nuo ugnies.
  3. Įkaitinam orkaitę. Kepimo skardą (nevisai plokščią, o kiek gilesnę) užtiesiam folija, sudedam išgriebtus šonkauliukus vištienos sparniukus. Šaukštu užtepam padažą. Apverčiam. Aptepam kitą pusę Imam po vieną sparniuką ir pamirkom į padažą, tada dedam į skardą. Šaunam į iki 180 laispnių įkaitintą orkaitę ir kepam, kol šonkauliukai sparniukai gražiai parus. Bet ne per daug. Apverčiam. Kepinam kitą pusę. Viskas užtruks apie 30-40 min, gal mažiau – priklausomai nuo orkaitės karštumo.
  4. Po 20 minučių, traukiam skardą lauk, aptepam sparniukus šituo gėriu padažu dar kartą, ir vėl šaunam atgal į orkaitę.
  5. Viskas! Traukiam lauk! Šaukiam mėsėdžius. Valgom rankom godžiai aplaižydami pirštukus.. Jei atliko paskutinis neporinis šonkauliukas – laukia kautynės 😉 Skanaus! Ir kimbam kirsti sparniukus, kol kiti šeimynos nariai nepamatė!

Ačiū žmonai už nuostabią vakarienę! Kirtau kaip koks alkanas vilkas tris metus praleidęs afrikoje, ir kai savo porciją baigiau, liūdnomis akimis žiūrėjau į žmoną, kad dar duotų biški. „Bobutės nesigavo kaip ciocelei…“ – bandė pasiguosti mergaitė, o aš nieko negirdėdamas vis žiūrėjau, kaip dar kokį trupinį prigriebti…

Skanu.

Write a Comment

Comment