in apie maistą

Kiaulienos ir obuolių mėsainiai

BurgerJau pirmąjį kartą perskaitęs receptą užsinorėjau paragauti šių burgerių. Nors, pats mėsos paruošimas ir kepimas orkaitėj atrodė iš pradžių keistokas, atsikandus pirmus kelis kąsnius, abejonės išsisklaidė – tai vienas iš skaniausių mano valgytų mėsainių.

Kiaulienos ir obuolių mėsainių (burgerių) receptas

Ingridientai

  • 8 geros kokybės kiaulienos dešrelės
  • 1 didesnis (gerai prinokęs) obuolys
  • 1 šaukštas šviežių susmulkintų šalavijo lapų
  • 2 šaukštai raudonojo vyno acto
  • pusė šaukšto smulkiojo cukraus
  • 1 mažesnis raudonas svogūnas (labai, labai smulkiai supjaustytas griežinėliais)
  • 200 gramų raudonojo kopūsto (irgi, labai smulkiai supjaustytas griežinėliais)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai wholegrain garstyčių
  • 4 mėsainių bandelės (perpjautos pusiau)

Receptas

  1. Pradedam nuo obuolio. Iš pradžių nulupame obuolio odelę, ir perpjauname obuolį į keturius lygias dalis. Išpjauname sėklas, ir padedame į šalį.
  2. Įjungiame orkaitę, ir įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  3. Kol orkaitė kaista, išardome dešras (išlupame iš skūros) ir sudedame mėsą į indą. Sutarkuojame obuolį į tą patį indą. Įdedame susmulkintus šalavijo lapus, ir su rankomis viską gerai sumaišome. Suformuojame keturis (ar penkis, ar net šešis – jeigu dešros didesnės pasitaikė) mėsainio formos gabaliukus.
  4. Sudedame mėsainius į skardą ir pašaunam orkaitėn. Kepame 25-35 minutes, kol gražiai apskrus ir iškeps. Aš po dvidešimt minučių pradėjau tikrint kas kelias minutes ar mėsainiai jau pakankamai apskrudo, tai laukti buvo pakankamai sunku.
  5. Kol mėsainiai kepa orkaitėje, liko padaryti salotas, kurias dėsime ant mėsainio. Sumaišome actą su cukrumi ir truputį juodųjų pipirų. Maišome, kol ištirps cukrus. Cukrui ištirpus, toliau įmaišome susmulkintą svogūną, kopūstą ir garstyčias. Viskas! Dabar, kuo ilgiau paliksime salotas pastovėti, tuo bus skaniau (svogūnai su kopūstų labai smagiai marinuojas ir minkštėja)… Nors aš tai pusę beveik suvalgiau, kol mėsainiai iškepė.
  6. Iškepus mėsai, lipdom mėsainį – gabaliukas duonos, mėsos gabaliukas, salotų kalnas, gabaliukas duonos, suspaudžiam, ir valgom. Daugiau nieko nereikia – jokių padažų, majonezų ar kitų nesamonių. Skonis ir taip dieviškas! (jeigu jau labai norisi, ką nors užsitepti, tai dėk šaukštą garstyčių ant mėsos – nebesinorės.

Write a Comment

Comment