in apie maistą

Kaip galima gyventi be „beikono“?

Kai (jei) grįšiu gyventi į Lietuvą, turbūt pirmiausias dalykas ko pasiilgsiu, bus nuostabusis „beikonas„. Pirmą kartą turbūt beikono užkandau valgydamas English Breakfast. O visa kita jau istorija…

Bratkartoffeln

Bratkartoffeln (vokiškos skrudintos bulvytės)

Ingridientai

  • 500 gr virtų bulvių
  • 1 geltonas svogūnas
  • beikono gabaliukai (čia, labiausiai tinka angliškas (nors ir lenkijoj) rūkytas bacon’as, bet turėtų tikti iš šiaip rūkytos kiaulienos smulkūs gabaliukai)
  • žiupsnelis druskos ir pipirų

Receptas

  1. Išvirti bulves su lupenomis ir atšaldyti (geriausia išvirti bulves iš anksto, dieną prieš kepimą, kad pastovėtų).
  2. Nulupti bulves ir supjaustyti smulkiais gabalėliais (kaip močiutės, kad seniau bulves kepdavo)
  3. Smulkiai supjaustyti svogūną ir kiaulieną.
  4. Įkaitinti keptuvę ir sukratyti rūkytos kiaulienos gabaliukus. Kai išsiskirs riebalai ir kiauliena apskrus, sukratyti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kepti kol svogūnai suminkštės.
  5. Tada sumažinti ugnį (iki medium) ir sukratyti bulves (jeigu riebalų mažokai, galima įmesti porą gabaliukų sviesto). Kantriai kepinti bulves atsargiai su šaukštu apverčiant, kad visos gražiai apskrustų.
  6. Kai bulvės apskrus ir paruduos, užkratyti druskos ir pipirų, sumaišyti dar kartą ir tada jau galima valgyti. Super skanu!

Write a Comment

Comment